רכשתם ספה חדשה ואתם מעוניינים לשמור על ניקיונה? להלן כמה טיפים שיעזרו לכם לטפל נכון הן בספת עור והן בספת בד:
איך לנקות ספת עור:
- נקו כל כתם במהירות – כשהכתם טרי, יהיה לכם יותר קל לטפל בו מאשר בכתם שכבר הספיק להתייבש על גבי העור.
- השתמשו במטלית לחה – כשאתם מנקים ספת עור, הימנעו משימוש בחומרי ניקוי שלא מיועדים לעור. שימוש בחומרי ניקוי לא נכונים עלול להשאיר כתמים בעור.
- טפלו בריפוד העור באופן שוטף – אחת למספר חודשים, יש למרוח על ספת העור חומר מיוחד לניקוי עור. החומר הזה מעניק את הלחות הדרושה לריפוד, ומנקה כתמים שונים ביעילות רבה.
- השתמשו בשואב אבק – מדי כמה שבועות הרימו את הכריות של הספה ותשאבו אבק מבסיס הספה.
איך מנקים ספה מבד:
- נקו כל כתם במהירות האפשרית – הקפידו לנקות כל כתם מייד עם היווצרותו, משום שעם הוא ייספג בבד, לא תוכלו לנקות את הריפוד ללא סיוע מקצועי.
- הימנעו ממריחה – יש לנקות את הכתם מהריפוד בטפיחות ולא במריחה, שכן המריחה תגדיל את שטח הכתם.
- הימנעו מהצטברות של אבק – אם אבק מצטבר על ספת בד לאורך זמן, לא יהיה ניתן לנקות אותו אחר כך. הוא פשוט יהפוך להיות חלק מהריפוד. יש לבצע שאיבת אבק שבועית על הספה.
- הימנעו מאכילה ושתייה על הספה – רוב הכתמים, מקורם במוצרי שתייה ומזון. חשוב להימנע מארוחות מול הטלוויזיה, ואם אין ברירה, אז חשוב לכסות את הספה בכיסוי כלשהו, שיהיה ניתן לכבס אותו בקלות.
- כסו את הספה – אם יש בביתכם ילדים קטנים או חיות מחמד שאוהבות לטפס על הספה, חשוב לכסות אותה בכיסוי מיוחד לספות. הכיסוי ימנע מהלכלוך להגיע לריפוד הספה, ולא תתקשו לכבס את הכיסוי.
ככלל, מרבית בדי הריפוד מעוצבים כך שהם ידחו כתמים, ואם תופסים את הבעיה בזמן, קל לטפל בה. כמו כן, אם תאמצו הרגלים מסוימים, כגון אכילה במטבח ולא בסלון, לא תתקשו לשמור על ניקיון הספה לאורך זמן.