אם גם בקומקום שלכם החלה להצטבר בתחתית שכבה לבנה-אפרפרה, או במילים אחרות –אבנית, סימן שהגיע לנקות אותו. כך תבצעו זאת נכון.
אין זה משנה איזה קומקום חשמלי יש לכם. במוקדם או במאוחר תוכלו להבחין בשכבת אבנית דקיקה. האבנית מפריעה בעיקר בפן האסתטי, ולמרות שבעבר קישרו אותה ליצירת אבנים בכליות או לשקיעת סידן בכלי הדם, הרי שכיום ידוע שאבנית היא למעשה סידן והיא אינה מזיקה, מאחר והיא מופרשת מחוץ לגוף. עם זאת, פעולת הניקוי של הקומקום היא פשוטה ולא נמשכת זמן רב. כל אחד יכול לבצע אותה.
שיטות לניקוי קומקום מאבנית
• ניקוי קומקום עם חומץ – גם אם אינכם משתמשים בחומץ בזמן שאתם מכינים סלט, כדאי להחזיק בקבוק חומץ רגיל בבית. שפכו רבע כוס של חומץ (בשום פנים ואופן לא חומץ יין ולא חומץ תפוחים!) לתוך הקומקום, ומלאו 75% ממנו במי ברז. חברו אותו לחשמל והרתיחו את תערובת הנוזלים. לאחר הרתיחה, שפכו את הנוזל לכיור. מלאו את הקומקום מחדש במי ברז והרתיחו. חזרו על פעולה זו פעם נוספת. פעולה כפולה זו נועדה לנקות את הקומקום מריח החומץ.
• ניקוי באמצעות מלח לימון – מלאו כ- 75% מהקומקום במי ברז. הרתיחו את המים. לאחר מכן, שפכו לתוכם כף של מלח לימון. המתינו כחצי שעה ושפכו את המים לכיור. העבירו ניקוי קל בעזרת ספוג או סקוץ' להסרת האבנית באופן מושלם.
• תכשיר להסרת אבנית – כיום בכל רשתות השיווק ניתן למצוא גם מגוון רחב של תכשירים המיועדים להסרת אבנית. ניתן להיעזר בהוראות שעל גבי הקופסה. לאחר הסרת התרסיס שימו לב שעליכם לשטוף את הקומקום היטב לפני השימוש.