איך מנקים ארטישוק

ארטישוק הוא מאכל מאד טעים, והוא משמש גם כתוספת לסלטים שונים, וגם כמנה בפני עצמה. ארטישוק מאד טעים, והוא נחשב למזון בריא וללא קלוריות רבות. ארטישוק ניתן להגיש כשהוא שלם, ולקלף את עליו בזמן האכילה, או שניתן לעשות שימוש רק בלב הארטישוק לצרכי הכנת מאכלים שונים ומגוונים.

למרות יתרונותיו הרבים של הארטישוק הוא צומח בצורת עלים היוצאים מן הלב, וככאלה הם נפרדים ונפתחים בעת ההבשלה. ברווחים שבין העלים עלולים להסתתר חרקים ותולעים שונים, שיש לדאוג להוציא אותם, וזאת גם מטעמי נקיון וגם מטעמי כשרות, למי ששומר על אכילת אוכל כשר. על פי ההלכה אין לאכול מיני חרקים, ולכן ישנה הוראה ברורה לנקות את כל סוגי הירקות העלולים להכיל בעליהם חרקים כדוגמת: כרובית, חסה, תירס, פטרוזיליה, ארטישוק וכיוצא באלה.

איך מנקים ארטישוק – תהליך הניקוי

  1. במידה ואתם מעוניינים להגיש את הארטישוק לאכילה, כשהוא כולל את העלים, יש לבשל אותו במים רותחים לכמה דקות. פעולה זו תמית את החרקים, ואלה יצופו על המים.
  2. במידה ואתם מעוניינים לעשות שימוש בלב הארטישוק בלבד, יש להסיר את כל העלים, ולהשליכם לפח, ולאחר מכן לטבול את הארטישוק במים חמים, כדי להבטיח כי לא מסתתרים חרקים קטנים בלב הארטישוק.
  3. במידה ואתם עושים שימוש בארטישוק קפוא יש לנקות אותו בצורה דומה. יש להסיר כל עלה בנפרד, ולשטוף במים על מנת לוודא, כי אין תולעים או חרקים אחרים הדבוקים אליהם, ורק לאחר מכן לבשל את הארטישוק.

איך מנקים ארטישוק כהכנה לבישול

כדי להכין ולנקות ארטישוק לקראת בישול יש שתי שיטות עקריות:

  • שיטה ראשונה – יש לתלוש את העלים החיצוניים ולהסיר עם סכין את העלים הפנימיים. יש לסלק את רוב העלים כדי להגיע ללב הארטישוק. לאחר מכן, יש להפריד עם סכין את שאריות העלים (הקונוס שנוצר מהעלים), ובעזרת כף להסיר את הפלומה שבלב. לאחר מכן יש לקצר את הגבעול ולקלוף אותו בזהירות.
  • שיטה שנייה – יש להניח את הארטישוק על משטח עבודה, ולחתוך את העלים קרוב לבסיס. בעזרת כף יש להסיר את העלים הדקים והפלומה, או לחתוך את הלב לרבעים, ולסלק העלים והפלומה הדקה. את הלבבות יש לשפשף בלימון, כדי שלא ישחירו, ולהכניס לקערת מים עד לרגע הבישול.