פינוי אסבסט

ניקוי ופינוי אסבסט במבנים ציבוריים

סיבי אסבסט משתחררים באופן הדרגתי וטבעי מלוחות שבורים, מרוסקים או שרופים והם עלולים לגרום שורה ארוכה של נזקים בלתי הפיכים לשוהים במבנה ובסביבתו. כמו כן, הם מסוכנים מאוד לעובדים ולמי שעובר או גר בסמוך לאתר שבו יש לוחות מן הסוג הזה. הפתרון המומלץ והחיוני הוא לבצע פינוי מסודר ולהזמין אנשי מקצוע שיודעים כיצד לנקות את האזור גם במבנים ציבוריים.

האחריות על ניקוי ופינוי מהמבנים הציבוריים היא של המנהלים. בנוסף, יש לקחת בחשבון שהמפגע עלול להיווצר כאשר הלוחות עברו שריפה או הגג קרס. גם במבנים ישנים וכאשר פסולת אסבסט מונחת בערימות אין ברירה אלא לפנות אותה כדי למנוע את הסיכון הסביבתי. בשביל לדעת האם חומר מסוים מכיל אסבסט צריך לבצע בדיקת צובר, להעביר אותה לאנליזה במעבדה ולפעול לפי ההנחיות.

פינוי אסבסט

סדר הפעולות בפינוי החומר

ניקוי ופינוי אסבסט במבנים ציבוריים מבוצע על פי סדר פעולות שנקבע על ידי משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה. אלו הדגשים העיקריים בסדר הפעולות הזה:

א. פעולות הכנה מקדימות – יומיים לפני ביצוע העבודה יש לסגור את המבנה הציבורי ולהודיע לכל מי שמתכוון להשתמש בו. לפני תחילת העבודה עצמה מצטיידים בציוד מגן, ניילון פוליאותילן וכלי עבודה מתאימים שמיועדים לפתיחה או חיתוך ברגי האחיזה של הלוחות.

ב. פירוק הלוחות – בשלב השני מתחילים לפרק את הלוחות מגגות המבנה הציבורי או מסביבתו. על מנת לפרק את הלוחות נדרשת עדינות ומיומנות שיש רק לחברה מקצועית ומנוסה. במידה ויש תקרת אסבסט מעל תקרת ביניים, צריך לסגור את פתחי המבנה הציבורי מתחילת העבודה ועד סיומה.

ג. פינוי הלוחות – בשלב השלישי מעמיסים את הלוחות על רכב ייעודים ומפנים אותם. הפינוי מתבצע לאתרים מורשים שנמצאים תחת פיקוח של גורמי אכיפה ממשרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.

לסיכום, ניקוי ופינוי אסבסט ממבנים ציבוריים חשוב מאוד לסביבה ולציבור כולו. את הניקוי והפינוי מבצעים רק לפי סדר הפעולות של משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, ותוך מעורבות צמודה של חברה מקצועית עם כלי עבודה וציוד מגן מתאימים ומאושרים.