ניקוי חדר אמבטיה

טיפים לניקוי חדר האמבטיה

חשוב לשמור על ניקיון חדר האמבטיה מטעמי היגיינה, סדר ומסיבות אסטטיות. בחדר האמבטיה אנו חשופים למחלות ולחיידקים, לכן חשוב לשמור על סטריליות גבוהה. כמו כן, ניקוי חדר האמבטיה מבטיח הנאה, רוגע ופינוק בכל פעם שאנו מתקלחים, שוטפים ידיים או שיניים ללא הפרעת של כתמים, אבנית, עובש ולכלוכי שונים הצורמים לעין. לפניכם רשימה של 5 טיפים שימושיים ויעילים לניקוי ולהברקת חדר האמבטיה בביתכם.

 

ניקוי דלתות מקלחון

בבתים רבים בארץ יש לפחות מקלחון אחד עם דלתות זכוכית או פלסטיק, כאשר ישנם מקלחונים המיוצרים רק מזכוכית וישנם דגמים עם מסגרת אלומיניום. את דלתות הזכוכית יש לנקות באופן שוטף ותדיר, ככל שמנקים בתדירות גבוהה יותר את הזכוכית והאלומיניום כך יצברו פחות משקעים ולכלוכים, ובמיוחד פחות אבנית. באמצעות מטלית ספוגה בחומץ ניתן לנקות כתמים עיקשים ויש בשוק מגוון רחב של חומרי ניקוי ייעודיים למקלחונים.

 

הסרת כתמי עובש

עם הזמן אנו עלולים לגלות בחדר האמבטיה כתמי רטיבות ועובש. חדר האמבטיה מהווה קרקע פורייה להתפתחות עובש בגלל הלחות הגבוהה וחוסר אוורור. את העובש ניתן להסיר באמצעות מים וסבון אך לכתמי עובש קשים יותר מומלץ להשתמש במטלית טבולה בחומץ טבעי או אקונומיקה.

 

ניקוי האמבטיה

כדי לנקות אמבטיה חשוב לבדוק ממה עשוי הציפוי שלה כדי להימנע משריטות או פגיעה בחומר. ניקיון האמבטיה באמצעות אקונומיקה אינו די כיוון שהאקונומיקה משמשת לחיטוי אך לא לניקוי והברקה. לכן, ניתן להכין תערובת של אקונומיקה ואבקת סודה לשתייה ובאמצעות מטלית לנקות את כתמי האבנית וכתמים אחרים. יש להימנע מניקוי אמבטיות מצופות אמייל בעזרת תכשירים המכילים חומצות. כמו כן, יש להימנע מניקוי אמבטיות  באמצעות מוצרי ניקיון על בסיס חול כיוון שאלה עלולים לשרוט את שכבת הציפוי של האמבטיה.

 

ניקוי והברקת הברזים

בכל חדר אמבטיה יש כמה ברזים וחשוב לנקות אותם באמצעות חומרי ניקוי ייעודיים. כדי ליהנות ממראה מבריק ונוצץ ניתן לקנות חומר הברקה מתאים אך כדאי גם לשמור כמה סמרטוטים יבשים מכותנה ולפחות פעם ביום לייבש את הברזים ולהבריק אותם באמצעות סמרטוטי הבד.

 ניקוי חדר אמבטיה

ניקוי חדר אמבטיה מקצועי כולל ניקוי אבנית 

ניקיון שוטף של חדר האמבטיה מאפשר להסיר את האבנית ביעילות, אך בגלל איכות המים בישראל וכמות האבנית הגבוהה בהם, עם הזמן מצטברים כתמים עקשניים על דלתות ורצפת המקלחון, בצדי הכיור, על אריחי הקרמיקה ולמעשה בכל מקום הנמצא במגע עם המים. ניתן לנקות אבנית באמצעות סודה לשתייה או חומץ ובתדירות של פעם בחודש לפחות מומלץ להיעזר גם בתכשירים איכותיים להסרת אבנית אותם ניתן למצוא ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות.