איך מנקים שילוט בבתי עסק?

בתור בעלי עסק, אתם כמובן השקעתם וטרחתם להתקין שלט מיוחד עבור העסק שלכם. יש לזכור שהשלט הוא במובן מסוים כרטיס הביקור של העסק שלכם. באמצעות שילוט מתאים, אתם מושכים תשומת לב של לקוחות ועוברי אורח, משדרים גם מסר מסוים (של מקצועיות, יצירתיות, אחריות וכיו"ב), וכמובן שגם מסמנים היכן העסק שלכם ממוקם בצורה ברורה ובולטת. אולם, כדאי לזכור כי שילוט לעסקים, נוטה להתלכלך. אחרי הכל הוא נמצא בחוץ, חשוף לתנאי מזג האוויר, לאבק, לבוץ, להפרשות של בע"ח, ובקיצור – צריך לנקות אותו. איך נעשה את זה?

שילוט
שילוט – תחזוקה

כמה שיטות אפשריות לניקוי השלטים

  • שואב אבק – במידה ויש לכם שואב מתאים או גישה למיקום של השלט, אחת הדרכים היעילות והנוחות לנקות שילוט היא בעזרת שואב אבק. שימו לב ששואב האבק לא חייב להיות מופעל בעוצמה הגבוהה ביותר, והדבר צריך להתאים לחומר שממנו השלט עשוי. אם יש לכם אפשרות להוריד את השלט – הניקוי עם השואב יהיה פשוט ויאפשר לכם להוריד לא מעט שכבות של לכלוך.
  • שטיפה בלחץ – עוד דרך יעילה מאד לנקות שילוט לעסקים, הוא באמצעות מכונות שטיפה במים בלחץ גבוה. מדוע? יש לעתים לכלוכים עקשנים במיוחד שלא יורדים גם עם מטלית או עם סקוטש או שואב. במקרים הללו, שטיפה בלחץ תספק מענה מעולה להסרת הכתמים.
  • ניקוי בקיטור – במקרים של כתמים ולכלוכים קשים במיוחד, הדרך היעילה ביותר לנקות שילוט לעסקים, הוא באמצעות מכונות של ניקוי בקיטור בלחץ גבוה. הקיטור מאפשר לחמם את הכתמים, וכך הם מוסרים בצורה קלה ופשוטה יותר.

מהי התדירות הנדרשת?

בעקרון, אם יש לכם אפשרות, כדאי תמיד להקפיד על ניקיון קבוע של השלטים  שלכם, ברמה של פעם בחודשיים לפחות ,כדי שהם יישארו מבריקים. זכרו כי הקפדה על כך, תאפשר לשלט שלכם להיות בולט לחיוב – והדבר משפיע על העסק.